Utrikespolitiska föreningen

Events arrangerade av Utrikespolitiska Föreningen i Göteborg

Ett medlemskap hos UF Göteborg innebär flera förmåner. Som medlem får du bland annat gå in gratis på alla våra föreläsningar och filmvisningar, både i Göteborg och på övriga UF-orter i Sverige. Dessutom blir du inbjuden till resor och andra typer av events, samt får vår tidskrift Utblick skickad direkt hem till dig i brevlådan, kostnadsfritt.

Andra förmåner som medföljer ett medlemskap i UF Göteborg är möjligheten att följa med på studiebesök, söka praktikplatser samt gå utbildningar via LSU (Landsrådet för ungdomsorganisationer). Det bjuds även på flera tillfällen att knyta ovärderliga kontakter inför framtiden.

Vem som helst kan bli medlem i UF Göteborg. Du behöver alltså inte vara student eller ha någon politisk bakgrund sedan tidigare. Du blir medlem genom att antingen registrera dig online, eller på plats under något av våra events. Vi ser gärna att du blir aktiv medlem och engagerar dig i någon av våra sektioner.

Se till att bli medlem redan idag för att följa med oss på våra roliga tillställningar och föreläsningar!

Exempel på tidigare events

Föreläsning: Hur kan Europa bli bättre på integration?
Den 26 maj 2016, höll UF i Göteborg, en föreläsning om hur man med hjälp av politiken kan förbättra integrationen för marginaliserade grupper i Europa. Föreläsningen hölls i samarbete med tankesmedjan Global Utmaning.

Filmvisning av Playa Coloniale
Den 11 maj 2016 arrangerades en gratis filmvisning av dokumentären Playa Coloniale, i samverkan med Cinema Politica. Filmen belyser turismen som system samt huruvida de pengar industrin omsätter verkligen innebär en ekonomisk vinst för länder eller inte. Filmvisningen var öppen för alla.

Ungdomspartidebatt
Den 27 april 2016 hölls en ungdomspartidebatt på intiativ av UF i Göteborg. Medverkade gjorde de fyra ungdomsförbunden MUF, Grön Ungdom, CUF och SSU. På agendan stod utrikespolitiska frågor med fokus på migrationspolitik och säkerhetspolitik, och framförallt Sveriges vara eller ickevara i NATO.

Fika med MUN
Tillsammans med MUN (Model United Nations) bjöd UF Göteborg till fika den 28 mars 2016. Syftet med fikat var sprida kunskap om MUNs verksamhet samt diskutera olika internationella frågor. Det bjöds även till debatt.

UF i Göteborg bjuder in till flera events